Kompozit Kapımı? Ahşap Kapımı?

Kompozit Kapı Mı? Ahşap Kapı Mı?
İçerik Başlıkları

Kompozit Kapımı? Ahşap Kapımı?

Başlıkta da yer aldığı gibi kompozit kapı mı ahşap kapı mı diye sorulduğuna göre, ahşap kapı ve kompozit kapılar farklıdır. Kıyaslama yaparak devam edelim; ahşap kapılar genelde model ve dekoratif işçilik isteyen, özellikle korunması gereken kapılardır. Çünkü ahşap kapıların aksamları, iskeletleri, bağlantı yerleri ve kaplamaları tamamen ahşap olduğundan, hassasiyet istemektedir. Ahşap kapıların handikapı budur.

Kompozit kapılar dediğimizde; mesela Ado Kapı kompozit kapıdır. Bu kapılara kompozit denilmiştir. İmalat aşamasında kullanılan kimyevi maddelerin birleşmesinden dolayı kompozit kapı adını almıştır. Pvc ahşap karışımı bir kapıdır. Suya dayanıklı, sudan etkilenmeyen ve ses yalıtımı da sağlayan bu kapılar, en çok tercih edilen kapılardır. Ahşap kapı kompozit kapı değildir. kompozit kapıda ahşap kapı değildir. Kompozit kapıların üretimi dayanıklı olduğundan özellikle wc ve banyolarda son derece dayanıklı olduğundan, üretimide ona göre yapılmıştır. Ahşap desenleri, doğal renkleri ve modellerinin her çeşidine üzerinde görebileceğiniz kapılardır. Ülkemizde belki henüz çok bilinmesede kompoit kapılarda tavsiye edebileceğimiz kapılar arasındadır.

Herkezin, kendi hayat alanında bulunan kapılarını değiştirip yenisini almasındaki en büyük neden, ilk kapısından daha dayanıklı ve model olmasını istemesi yatmaktadır. Ahşap kapı mı kompozit kapı mı derken, aradaki farkları anlatmaya çalıştık. Kompozit kapı ile ahşap kapı arasındaki önemli fark, suya dayanıklı olup olmaması, zamanla deforme olup olmamasıdır. İşte bu nedenle kompozit kapı, ahşap kapılara göre daha dayanıklı olduğu herkezce zamanla bilinecektir.

 

Bir sonraki makalemiz olan Otellerde Kompozit Kapı Kullanımı başlıklı konuda otel kapısı, kompozit otel kapısı hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

5846 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı
0.00 TL
210
(0)
Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı
0.00 TL
197
(0)
Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı
0.00 TL
185
(0)
Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı
0.00 TL
145
(0)
Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
111
(0)
Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
102
(0)
Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı
0.00 TL
76
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At