Otellerde Kompozit Kapı Kullanımı, Otel Kapıları

Yeni dekorasyon trendlerinin bir vazgeçilmezi olan kompozit kapı modelleri, şıklığıyla olduğu kadar dayanıklılığıyla da günümüzde birçok alanda tercih ediliyor. Son yıllarda bu türdeki kapıların özellikle otellerde otel kapıları olarak ciddi bir kullanım alanına sahip olduğu gözlerden kaçmıyor. Üreticiler, bu tercihin sebeplerine vurgu yaparak, kompozit olarak anılan kapı modellerinin avantajlarına dikkat çekiyor.

Otellerde Kompozit Kapı Kullanımı
İçerik Başlıkları

Kompozit Kapıların Otellerde Sunduğu Avantajlar

Bilindiği üzere oteller, sürekli olarak çok sayıda kişinin kaldığı, ortak bir kullanım alanıdır. Bu tür yerlerde kullanılan her malzemenin dayanıklı olması özellikle tercih edilir. Aksi halde dayanıksız ürünler kolayca yıpranır, bozulur ve tüm bunlar ağır masraf anlamına gelmektedir. Her gün birçok kimsenin kullandığı otel kapılarının dayanıklı olması bu sebeple önemlidir. Kompozit kapı modelleri, ahşap malzeme ve kompozit maddesinin karışımı ile elde edilen ürünlerdir.

Bu iki malzemenin karışımı, kapıların çok dayanıklı olmasını sağlar. Ve bu sayede kapı çevresel etmenlerden kolayca etkilenmeden yıllarca kullanılabilir. Bunların en önemli özelliği, ıslak zeminlerde rahatlıkla kullanılması ve herhangi bir bozulmaya uğramamasıdır. Nem ile uzun süre temas etseler bile şişme, küflenme, kabarma oluşturmazlar. Ayrıca çarpmalara, darbelere karşı yüksek dayanıklılık gösteren bu kapılar, hiçbir şekilde kırılmaz ve çizilmez. Tüm bu nitelikleriyle otellerde pratik ve avantajlı kullanıma imkan tanımaktadır.

Kompozit Kapılar Otellerin En Çok Hangi Alanlarında Tercih Ediliyor?

Dekorasyon uzmanları, kompozit kapı kullanımının avantajlarına vurgu yaparken, aynı zamanda bu kapıların şık seçeneklerinin bulunmasının, onların çok daha yaygın bir alanda kullanmaya teşvik ettiğini belirtiyor. Uzmanların bu açıklamaları detaylarıyla incelendiğinde, bu tür kapıların seçeneklerinin hayli fazla olduğu dikkat çekiyor. Camlı ve camsız olarak tasarlanan kapılar, bu niteliklerine göre otellerde oldukça farklı alanlarda uygulanıyorlar.

Camsız olarak tasarlanan otel kapısı, genellikle müşterilerin konakladığı oda kapılarında tercih ediliyor. Sağlam olan bu kapılar, müşterilerin güvenliği açısından da önem teşkil ediyor. Bu kapıların camlı olan modelleri ise, otel odalarındaki balkonlarda büyük bir şıklık sağlamakta. Hatta camlarının buzlu cam ve diğer cam türleri ile çeşitlendirildiği bu tür kapı modelleri, otellerin kafe, restoran gibi alanlarında rahatlıkla uygulanma özelliği sunuyor. Bu kapıların suya karşı dayanıklı olmalarıyla, onları otel odalarının banyolarında da kullanma şansı mevcut oluyor. Hatta otellerin açık hava bahçelerine, yiyecek, içecek servisi yapılan teras gibi alanlarına açılan kapılarında da bu tür ürünler kullanılmaktadır.

Otel Kompozit Kapı otel kapıları otel kapıları otel kapıları

Pratik Kullanımı Tercih Sebebi

Üreticilere göre, kompozit kapıların bu denli yaygınlaşmasının sebebi, bu kapıların oldukça pratik kullanım avantajlarına sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu kapıların pratikliği montaj aşamasından başlıyor. Çünkü montajları oldukça hızlı ve kolay şekilde yapılmakta. Ayrıca bu kapılara ait kapı kolu gibi malzemelerin oldukça çeşitli olması, istenilen her zaman her yerde kolaylıkla bulunabilmesi, avantaj olarak kabul edilmektedir. Tüm bu özellikler, kapıların otel gibi halka açık alanlarda doğru bir seçim olmasına yardımcı oluyor.

Tercih edilen bir kompozit otel kapısı kir ve leke tutmaması ve basit bir silme işleminden sonra ilk günkü görünümünü sürdürmesiyle de değer taşıyor. Bilindiği üzere halka açık alanlarda herkesin dokunduğu kapılar, kısa sürede kirlenir. Bunları temizliğinin kısa sürede yapılması, büyük bir kolaylık demektir. Kompozit kapıların bu kolaylığı sunuyor olması, otellerde tercih edilmesinin bir diğer sebebidir. Otellerin sauna, hamam gibi sürekli buharın bulunduğu alanlarında, yemek pişirilmesi itibariyle yağ ve buharın çok yüksek olduğu mutfaklarda kir tutmayan bu tarz kapılar, kolaylıkla silip temizlenebiliyor. Bahsedilen tüm bu olumlu nitelikler, kompozit kapıların kullanımının ilerleyen zamanda daha da artacağını göstermektedir.

Bir sonraki makalemiz olan Kompozit Kapı Nedir Ve Özellikleri Hakkında Bilgiler başlıklı konuda kompozit kapı nedir, iç kapılar, kompozit kapı hakkında, kompozit kapı çeşitleri, kompozit kapı özellikleri hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

2864 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı
0.00 TL
210
(0)
Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı
0.00 TL
197
(0)
Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı
0.00 TL
185
(0)
Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı
0.00 TL
145
(0)
Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
111
(0)
Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
102
(0)
Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı
0.00 TL
76
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At