Corian Tezgah, Akrilik Tezgah

1967 yılında ilk defa kullanılan corian içerisinde akrilik reçinesi doğal mineral bulunduran bir yapı malzemesidir. Corian tezgah aslında bir marka ismi olup günümüzde yaygın kullanıma sahiptir. Doğru adlandırması akrilik tezgah şeklinde olacaktır.

Tezgah ve çeşitli yüzey yapımında kullanılan akrilik, birçok farklı zemin üzerinde kullanılabilmektedir. Akrilik tezgah dayanıklılık malzeme ve diğer açılardan aşağıda incelenmiştir.

Corian Tezgah - Akrilik Tezgah
İçerik Başlıkları

Corian Tezgahın Kullanım Açısından İncelenmesi

Mutfak ve banyolara Kullanım açısından düşünüldüğünde Elbette ki tüketicinin aklında kullanışlı olup olmadığı bir soru olarak bulunmaktadır. akrilik tezgahlar leke ve iz tutmayan bir yapıya sahiptir.

Çizilmeye karşı oldukça dayanıklı olan akrilik tezgahlar günlük kullanımlar için oldukça uygundur. Dayanıklılık açısından gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz uzun ömürlü bir malzemedir.

Akrilik Tezgah Özellikleri

İç ve dış mekanlarda kullanabileceğiniz akrilik tezgah size renk, desen, şıklık gibi seçenekler sunarak kullanmak istediğiniz mekanda, yaratmak istediğiniz ambiyansı size katacaktır. 

Akrilik tezgah kullanımı açısından hijyene uygun temizlemesi kolay bir üründür. reçineden üretilen Ak tezgahlar ofislerde Günlük kullanımlarda, dış mekan kullanımlarda, banyoda, tuvalet ve mutfakta kullanım açısından size birçok seçenek sunan bir üründür.

Akrilik Tezgah Dayanıklı mı?

Uluslararası laboratuvarlarca hijyenik olduğu onaylanan akrilik tezgah, masif yapısı sayesinde fazlasıyla dayanıklı bir malzemedir. İçinde bulunan malzemelerin homojenik olarak dağılması sonucu tezgahın her yerinin dayanıklı olduğunu göreceksiniz.

Kırılma çatlama gibi istenmeyen durumların oluşması güçtür. Uzun yıllar sağlıklı kullanım sağlamaktadır.

Ek Alanları

Tezgah tasarımında en önemli sorunlardan biri olan ek yerleri akrilik tezgahta anası ile kolay bir çözüme sahiptir. Masif Yapı sayesinde belli belirsiz olan ek yerlere tezgahı modellerinde size sınırsız seçenekler sunacaklar.

Parça parça üretilmiş olan bankalar akrilik tezgah montaj alırken montajda kusursuz bir şekilde birleştiriyorlar. Bunun sonucu olarak ek yerlerinde insanları rahatsız etmeyen hafif bir görüntüyle ek alanları geçirmiş olmaktadır. Bunun sonucu olarak memnuniyetsizlik yaratabilecek durumlar ortadan kalkmaktadır.

corian tezgah uygulama corian tezgah uygulama 2

Masif Kalitesi

Akrilik kimyasal atık içermeyen gaz emisyonu yapmayan sağlıklı bir malzemedir. Yapım aşamasında ateşe verildiği zaman karbonat eksiklerini serbest bırakır ve havaya belli belirsiz bir duman rengi yayar.

Zararlı gazlar içermeyen akrilik tezgah halka açık alanlarda, mağazalarda, hastanelerde güvenle kullanılabilecek malzemedir.

Zarar Gören Alanlar

Akrilik tezgahın en kullanışlı yanlarından bir tanesi zarar gören alanların tüm tezgahı değiştirilme lan değiştirilebilecek olmasıdır. homojen yapısı akrilik tezgahlarda değişikliğe el vermektedir. Hatta sökümüne gerek kalmadan yerinde onarım bile söz konusu olabilir. 

Temizlik

Temizlik için ayrı bir ürüne ihtiyaç duymayan akrilik tezgahlarınızı sünger ve deterjan yardımı ile dilediğiniz gibi temizleyebilirsiniz. Su tutmayan gövdesi şişme yapmaz. Temizliği kolay olan akrilik tezgahlarını bez yardımıyla kolayca silebilirsiniz.

Güvenli

Akrilik tezgah modellerinin kırılma veya dağılma gibi ihtimali olmadığı için gayet güvenlidir. Evinizde kullanacak olduğunuz akrilik tezgahlar ağır olmadıkları için mermer tezgahlar gibi düşme sorunlarıyla karşılaşmazsınız.

Ayrıca akrilik tezgahlar hafifi ürünler olduğu için taşıması ve montajı kolay ve hızlı yapılabilen ürünlerdir. Corian tezgah yapı malzemeleri sayesinde diğer tezgahlardan ayrılıp bir çok seçenek ve kolaylık sağlamaktadır.

Corian - Akrilik Tezgahın Kolay Onarımı

Ne kadar zor olsa da yüzeylerinde bir hasar meydana geldiğinde akrilik tezgahların onarılması çok kolay olacaktır. Yerinde onarımının söz konusu olabileceği akrilik tezgahlar, hasar almış alanın değiştirilmesi şeklinde onarıma uğrarlar. 

Onarımı fazlası ile basit olan akrilik tezgahlar Yanıklar ve lekeler gibi durumlarda temizleyiciler yardımıyla sorunları kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.

Tasarım

Tasarımı kullanılmaları açık olan akrilik tezgah modelleri yarı saydam özellikleri sayesinde Işık geçirgenliğine sahiplerdir. açık renklerde daha belirgin olan bu özellik lamba tasarımlarında dahi kullanılmaktadır.

Bu yarı saydam yarı geçirgen durum, aydınlatmalar ile birlikte kullanıldığında sayısız tasarım ve seçenek bırakacaktır. Güzel bir aydınlatma ile hayaliniz olan akrilik tezgahı sahip olabilirsiniz.

Renk Paleti

Reçineden oluşan akrilik tezgahlar size sınırsız renk paleti sunmaktadır. İstediğiniz her renkleri sahip olabileceğiniz akülü kız tezgahlar renk paleti konusunda size en çok seçeneği sunan tezgah türüdür.

Kullanmak istediğiniz alanın arka fon, konsepti veya hoşunuza giden herhangi bir renkte istediğiniz akrilik tezgaha sahip olabilirsiniz. Uyum sağlaması ve şıklığıyla kullanmak istediğiniz alanda istediğiniz etkileri yaratacak olan akrilik tezgahlar size tasarım için alan bırakacaktır.

Daha net olmak gerekirse akrilik tezgahlardan 50 den fazla renk seçeneği bulunmaktadır. Bu kadar fazla olan renk seçenekleri size istediğiniz seçeneği seçme olasılığı vermektedir.

Akrilik tezgahlar Ayrıca çevre dostu tezgahlardır. Yapım ve üretim sürecinde fazlasıyla çevre dostu olan bu tezgahlar montajlama işleminde doğal dolgu macunu ile monte edilirler.

Tasarım ve Montaj Aşamaları

Akrilik tezgahlar kullanmak istediğiniz alana göre özel olarak tasarlanır. Projelendirilmesi yapılıp ölçüsü alınmış olan alana uygun akrilik tezgah modelleri katalogdan seçilir.

Buradaki seçim tamamı ile kullanıcının zevk ve tercihlerine kalmıştır. Katalogdan veya alanınızı tasarlayan dekorasyoncu Onunla beraber seçmiş olduğunuz akrilik tezgah ölçülerine uygun olacak şekilde kesilip montaja hazır hale getirilir.

Akrilik tezgah montajı deneyimli ekipler tarafından gerçekleştirilmelidir. Montaj sırasın alana ve çevreye zarar vermeyerek montajı yapılır. Şık ve modern tarzıyla alanınıza istediğiniz hareketi kazandırmış olursunuz.

Montaj aşamasında macunun kuruması için gereken bir bekleme süresi mevcuttur. Bu süre sıcaklık nem gibi durumlardan etkilenmektedir. Montajınızı yapan ekipler size tezgahınızı ne kadar bir süre için kullanmamanız gerektiğini size ileteceklerdir.

Sonuç olarak akrilik tezgah kullanımın birden fazla yararlarına yukarıda değinilmiş bulunmaktadır. Sağlık, hijyen, renk skalası, temizlik ve uygulanabilirlik gibi konularda akrilik tezgahın faydası gözükmektedir. 

Alanlara katmak istediğiniz o şık ve tasarımsal dokunuşu akrilik tezgah ile kolaylıkla verebilirsiniz. Ayrıca bunu yaparken doğaya en az zarar verecek seçeneği seçerek yapabilirsiniz.

 

Bir sonraki makalemiz olan Compact Laminat Wc Kabinleri Ve Compact Pisuar Ara Bölmeleri başlıklı konuda compact laminat wc kabinleri ve ara bölmeleri, kapılar hakkında hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

1866 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At