Mobilya Kapı Nedir? Mobilya Kapı Renkleri Ve Özellikleri

Mobilya Kapı Nedir? Mobilya Kapı Özellikleri
İçerik Başlıkları

Mobilya Kapı Hakkında

İç mekanlarda neredeyse en pahalı olan kapı mobilya kapıdır. İlk öncelere gittiğimizde önce fabrikasyon olarak pres kaplama kapı vardı. Kalite ve sağlam dayanıklı kapı arayışında olanlar, bu kapıları tercih eder ve maliyetlerini ona göre ayarlardı. Mobilya kapı; ceviz, kestane, çam, köknar, kiraz, armut vb gibi ahşap adı ile anılan tüm ağaç grubunu mobilya kapıda bulabilirsiniz. Bu kapıları her evde her ofiste vb gibi yerlerde bulmak zordur. Bu kapılar hem ağır hem sağlam hemde cilalı olması sebebi ile dikkat ve itina gerektirir. Mobilya kapı denince üzeri renkli vernik ile cilalanmış kapıdır.

Mobilya kapı gerçekten zenginlik katabilecek nadir kapılardandır. El ile işlemesi ve fabrikasyon olan modelleri de vardır. Esas mâna itibarı ile baktığımızda mobilya kapı, elle özenle işleme yapılan ve bazı yerlerde nadir rastlayabileceğimiz kapılardır. Ağır ve ince işlenmiş bir kapı olamakla beraber fabrikasyon CNC kapılar ile bakıldığında gerçekten cila ve il işçiliği açısından fark etmektedir.

Mobilya Kapı ve Özellikleri

Mobilya kapının en başta gelen özellikleri el ile yapılmasıdır. Cilalı olmasıdır ve menteşe yerleri 3-4 aşamalı olmasıdır. Dekoratif camlı ve camsız olarak kullanılmasıdır. İç mekanlara özel olmasıdır. Yazlık, villa, malikane, yalı cami vb gibi özel ölçülere ve özel istek kapılara has yerlere de olmasıdır. Mobilya kapı kolları her modelde ve renkte uyum sağlayabilecek olması, ağır ve tam takımı aynı ağaçtan  imal edilmesi, genel olarak bakıldığında budaklı olması, Bu kapıların ağaçları genel anlamda çam olmasıdır.

Bir sonraki makalemiz olan Ucuz Kapı Modelleri Ve Fiyatları başlıklı konuda ucuz kapı, ucuz kapı modelleri, ucuz kapı fiyatları, iç kapılar hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

3922 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı
0.00 TL
210
(0)
Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı
0.00 TL
197
(0)
Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı
0.00 TL
185
(0)
Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı
0.00 TL
145
(0)
Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
111
(0)
Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
102
(0)
Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı
0.00 TL
76
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At