Kapı Paneli & Kapı Yüzeyi

Kapının ana bileşenini oluşturan kapı yüzeyi diğer adıyla kapı paneli, farklı renk ve baskılarda olup 4mm, 6mm, 8mm ve 10mm olarak kalınlığa sahiptir. Ağaç serenler (iskelet) birleştirildikten sonra kraft kağıt, okul dolgu ya da çıtalı (orta kısımlarına da sıralı ağaç seren) olarak hazırlanıp, kapı paneli tutkallanarak prese verilir. Son olarak en ve boydan ebatlanarak kenar bantları çekilir ve hazır hale gelir.

Kapı Paneli & Kapı Yüzeyi
İçerik Başlıkları

Günümüzde birçok çeşit kapı yüzeyi ve modellerde üretimi mevcut olan kapılar; melamin, highgloss, lake, kompozit, amerikan vb gibi isimler ile ayrılır. Kapı yüzey malzemesi mdfdir. Üzerine kaplanan malzeme ile çeşidi belli olur. Ham olarak üretildiğinde lake işlemi görerek lake kapı, melamin veya highgloss yüzey basılarak, ya da kompozit malzeme preslenerek kompozit kapı adını alır. Tümünde iç iskelet yapısı aynıdır. Fakat kullanılan malzemenin kalitesine göre kapı dayanıklılığı da değişmektedir.

Örneğin ağaç seren kısmı; kavak ya da köknar olarak kullanılabilir. Kavak ağacının kapıda seren olarak kullanılması, zaman içinde soğuk-sıcak değişimlerinde kapının dönmesine neden olabilir. Köknar kullanılması daha uygun olur. Kapı yüzeyde kullanılan mdfnin 1.sınıf olması da önemlidir. Farklı markalarda üretimi mevcuttur.

Abanoz H Desenli Düz Kapı Paneli Bambu Renkli Orta Beyaz Düz Kapı Paneli Bambu Beyaz Desenli Rustik Kapı Yüzeyi Beyaz H Desenli Rustik Kapı Paneli

İmalat ve toptan satışını yaptığımız kapı yüzeyleri 1.sınıf malzeme ile üretilir. Dünya standartları ile yüksek basınç ile preslenerek mdf ve yüzey malzemesi birleştirilir. Yüzeyine uygulanan UV Lak ile suya, çizilmelere ve güneşe karşı dayanıklı hale gelir. Kapı yüzeyinin doğal malzeme oluşu, ahşabın birebir halini hissettirir. Bu sayede doğal görünümlü yüzeye kolaylıkla rötüş da yapılabilir. Temizlikte kullanılan kimyasal maddelere karşı dayanıklıdır. Kolay temizlenir. Kapı yüzeyi için kullanılan mdf yüzeyi 4mm, 6mm ve 10mm olarak üretmekteyiz.

Bir sonraki makalemiz olan En Kaliteli Ve Dayanıklı Masif Kapı başlıklı konuda masif kapı, kaliteli kapı hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

1176 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı Ado 200 Göbekli Kompozit Kapı
0.00 TL
210
(0)
Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı Beyaz Lh Fugalı Poliüretan Lake Iç Kapı
0.00 TL
197
(0)
Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı Soft Beyaz H Desenli Fugalı Pvc Iç Kapı
0.00 TL
185
(0)
Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı Soft Beyaz Fugalı Membran Oda Kapısı
0.00 TL
145
(0)
Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı Soft Beyaz Renkli Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
111
(0)
Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı Antrasit Renkli Merkez Fugalı Pvc Kapı
0.00 TL
102
(0)
Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı Üç Göbekli Beyaz Amerikan Lake Kapı
0.00 TL
76
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At