Sürgülü Kapı Nedir, Sürgülü Kapı Çeşitleri, Kayar Kapı

Sürgülü oda kapıları (kayar kapılar) hem dekoratif olmaları açısından hem de kullanım alanı olarak çok fazla yer kaplamaması açısından sıklıkla tercih edilen kapı çeşitleri arasındadır. Sürgülü kapılar; üstten sürgülü veya alttan ray sistemi üzerine monte edilen ve sağa veya sola doğru hareket edebilen kapılardır. Bu tarzdaki kapıların genel uygulamasına bakıldığında genellikle çift kanat tercih edilse de; kullanım alanına ya da dekorasyona bağlı olarak tek kanatlı da tercih edilebilmektedir. Dar koridorlarda, küçük mekanlarda, evlerde ardiye odalarında ya da salonlarda sürgülü kapı kullanılmaktadır.

Sürgülü Kapı Nedir, Sürgülü Kapı Çeşitleri Ve Özellikleri
İçerik Başlıkları

Çift kanatlı olan sürgülü kapılarda kanatlardan biri diğerinin içine girmektedir. Ayrıca sürgülü kapılar da kilitlenmelerini sağlamak adına anahtarları bulunmaktadır. Genellikle manuel sürgülü kapılar kullanılmakla birlikte, bazı özel projelerde otomatik sürgülü kapılar da kullanılmaktadır. Ayrıca otomatik olan bu sürgülü kapıların bir kısmı şifreli olarak da dizayn edilebilmektedir.

Sürgülü kapılar ile akordiyon kapılar birbirlerine benzeseler de farklı mekanizmalar ile çalışan kapı çeşitleri olmaktadır ve akordeon kapıların sınıfı bu sebeple başlı olmaktadır. İki kapı çeşidi arasında ki temel fark ise sürgülü kapıların metal bir zemin üzerinde hareket etmesi olmaktadır.

Sürgülü Kapı Çeşitleri

Sürgülü kapılar dizayn biçimlerine ve kullanım alanlarına göre bazı sınıflara ayrılmış bulunmaktadır. Bu sınıflar kullanıcıların tercihlerini kolaylıkla yapmalarını ve doğru kapı modeli seçebilmelerini sağlamaktadır. Sürgülü oda kapı çeşitleri aşağıda kısaca belirtilmiştir.

Cep Sürgülü Kapı: Bu modellerde genellikle tek kanat kullanılmaktadır. Çok dar alanlar için uygun olan bu kapı modellerini yerleştirmek için duvarın içerisinde gizli bir alan oluşturulur ve kanat bu bölmenin içerisine doğru kayar. Bu özelliği nedeni ile de cep sürgülü kapı olarak adlandırılmaktadır.

cep sürgülü kapı 1 cep sürgülü kapı 2 cep sürgülü kapı 3

Sürme Kapı: Kayar kapı çeşitleri içerisinde bulunan bir diğer kapı çeşidi ise sürgülü kapılar olmaktadır. Çift kanat kullanılan bu kapı modellerinde sürgülü kapının altında ve üstünde ray sistemleri bulunmaktadır. Bu ray sistemleri sayesinde sağa ve sola açılıp frenli ya da standart kapanabilen kapıların kullanımı genellikle manuel olmaktadır ve sürgülü salon kapısı olarak kullanılmaktadır..

Rüstik Sürgü Kapı: Bu kapı sınıfı ahşaptan yapılmaktadır. Tercih edilmelerinde ki birinci etken ise diğer çeşitlerine göre daha uygun maliyetlere sahip olmasıdır. Ayrıca bu modellerde sürgüler kapılar ile birlikte görülmektedir.

rustik sürgülü kapı 1 rustik sürgülü kapı 2 rustik sürgülü kapı 3 rustik sürgülü kapı 4

Sürgülü kapı sınıfları bunlar olmak ile birlikte istenilen malzemeden yapılabilmektedirler. Genellikle cam sürgülü kapılar özellikle iş yerlerinde, alış veriş merkezlerinde ve dükkanlarda kullanılmaktadır. Metalden yapılan kayar kapılar ise genellikle dayanıklı oldukları için özel güvenlik gerektiren alanlarda ve şifre tekniği ile imal edilmekte ve kullanılmaktadır. En çok kullanılan malzeme olan ahşap ise genellikle konutlarda tercih edilmektedir. Bunun en büyük sebebi ise uygun fiyatlara bulunabilmesi ve dekoratif açısından konutlara uyum sağlaması olmaktadır.

Sürgülü Kapı Sistemleri Nasıl Kullanılır?

Sürgülü kapı modellerinde kapıların kaymasını sağlayan mekanizma sürgüler olmaktadır. Birçok farklı malzemeden imal edilebilen bu ray sistemleri; imal edildikleri malzemeye göre kullanım ömürleri değişiklik göstermektedir.

Sürgülü kapıların kullanımları ise oldukça kolay olmaktadır. Ahşap sürgülü kapılar biraz yavaş hareket etmekle birlikte cam ve metal malzemeden üretilmiş olan sürgülü kapılar daha hızlı hareket edebilmektedir. Genellikle salon sürgülü kapı olarak tercih edilir.

Sürgülü kapıların kullanımlarının kolay olmasına rağmen temizlikleri aşamasında dikkatli davranmak gerekmektedir. Çünkü sistemin içerisine girebilecek toz parçaları ya da ufak parçalar ray sisteminin çalışmasını engelleyecektir. Uzun zaman bu şekilde kullanımına devam edilmesi halinde ise bu parçacıklar kapılara zarar verebilmektedir.

Ahşap kapıların daha yavaş hareket etmelerinden dolayı yoğun olarak kullanılan sürgülü kapılarda tercih edilenler metal kapılar olmaktadır. Özellikle çelik malzemeden üretilen kapıların kullanım ömürleri daha uzun olmakla birlikte kullanıcı trafiğinin yoğun olduğu noktalarda kullanılması önerilmektedir. Çelik sürgülü kapıların kullanılması önerilen bir başka alan ise özel güvenlik önlemlerine ihtiyaç duyan alanlar olmaktadır. Şifreleme tekniğinin rahatlıkla uygulanabildiği çelik kapılar bu alanlar için önerilmektedir. Ayrıca çelik kapılarda otomatik olarak açılmalarını sağlayacak olan hareket sensörleri de uygulanabilmektedir.

Son zamanların en çok rağbet gören sürgülü kapılarının arasında cam kapılar bulunmaktadır. Cam kapılara talebin bu kadar fazla olmasında sebeplerden ilki ısı yalıtımı sağlamaları olmaktadır. Ayrıca ofislerde, iş yerlerinde, alış veriş merkezlerinde, dükkanlarda ve sağlık kuruluşlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Tek veya çift kanat olarak kullanılabilen sürgülü cam kapılara aynı zamanda hareket sensörleri eklenerek otomatik hale de getirilmektedir.

Sürgülü kapıların bir diğer kullanım alanı ise garaj, depo ve imalathane kapıları olmaktadır. İstenilen boyutlarda üretilebilen raylı kapılar bu tarzda büyük kapılara ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılabilmektedir. Otomatik açılıp kapanabilen bu kapıların kullanımları da oldukça rahat olmaktadır. Bütün bu özelliklerden dolayı sürgülü kapılar son zamanların sıklıkla tercih edilen kapıları arasında yer almaktadır.

Sürgülü Kapıların Fiyatlarını Etkileyen Etmenler

Sürgülü kapıların bu kadar çok tercih edilmesinin altında kullanım kolaylıkları ve şıklıklarının yanı sıra birçok kapı çeşidine göre uygun fiyatlara sahip olması bulunmaktadır. Sürgülü kapıların fiyatları tespit edilirken bir kaç önemli nokta göz önüne alınmaktadır. Bu noktalar ise şu şekilde sıralanabilir.

Kapılarda kullanılan malzeme ve işçilik fiyatları ilk elden etkilemektedir. Ayrıca kapının uygulanacağı alanın büyüklüğü de fiyatını etkilemektedir. Tercih edilen sürgülü kapı modeli cam ise seçilen cam da kapının maliyeti üzerinde belirleyici rol oynamaktadır.

Bunların yanı sıra kapılara eklenecek olan şifreleme mekanizması, kartlı giriş sistemi ya da hareket sensörü gibi özelliklerde sürgülü kapıların fiyatlarını etkileyen etmenler arasında yer almaktadır.

Bir sonraki makalemiz olan Ahşap Kapı Temizliği Nasıl Yapılmalı? başlıklı konuda ahşap kapı temizliği nasıl yapılmalı?, iç mekan kapıları hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

65094 Görüntüleme
5 (17 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler


Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Elvan****
Elvan****

Merhabalar ahşap kapı sürgülü tek kanat düşünüyoruz. Fiyat öğrenebilir miyim? 100*190

Hamza****
Hamza****

Merhaba kapı genişliği 112 cm en 204 santim boy şeklinde raylı sürgü kapı düşünüyorum beyaz renk tercihli olacak şekilde fiyat ne olur?

Aynur****
Aynur****

mutfak için tek kanat-74-204 ölçüler montaj dahil fiyat rica ediyoruz.

Temel****
Temel****

310cm genişlik 210cm bir alana sürgülü 2 kanat kapı yaptırmak istiyorum, ücretini öğrenebilir miyim?

Metın****
Metın****

Yeni yaptırdığım evimde salon için surgulu kapı yaptırıcam bilgi almak istiyorum. Duvarlar yeni yapılacak kapıya gore yaptırmak istiyorum. Tskrler.

Feride****
Feride****

Kerhaba; rüstik sürgü kapı görsellerinizden 3 resimdeki kapı şeklinde düşündüğüm; kemeri olan salonumu sürgülü kapı ile kapatmak istiyorum. 2mt 10 cm kemer ölçüsü yan boşlukların biri 75 cm diğeri 35 cm. 1mt 5 cm olarak 2 adet kapı ile düşündüğümde görüştüğüm ustalar yan boşluklarında o kadar olması gerektiğini söylüyor. Yani benim mantığım böyle bir zorunluluk olmaması gerektiği. Toplam açılabilir boşluk 1 mt 10 cm olacak şekilde olması mümkünmüdür? Fiyat ortlama ne olur? Yardımcı olursanız sevinirim.

Nurdan****
Nurdan****

Salon kapımızı değiştirmeden sürgülüye çevirmek istiyoruz. İki kanatlı kapı. Biri tam diğeri yarım. Bunun için fiyatla ilgili bilgi verebilir misiniz? Yerimiz beylikdüzü.

Melin****
Melin****

Merhabalar, aşağı yukarı 2.10X1.50 boyutlarında girişi olan salonuma sürgülü kapı istiyorum. Teslimat süresi ve ortalama bir fiyat bilgisi verir misiniz lütfen, teşekkürler.

Fırat****
Fırat****

Merhaba salona sürgülü kapı yaptırmak istiyorum yarı camlı fiyat alabilir miyim raylı?

özlem****
özlem****

Tek sürgü kapı fiyat alabilir miyim? En 75cm yükseklik 210cm.

Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi

İletişime geçerek; düz ya da frenli stoperli, cam-camsız vs detay paylaşırsanız net fiyat verebiliriz.

Emre****
Emre****

Merhabalar çocuklarımın odasında amerikan kapısını sürgülü kapı yaptırmak istiyorum fiyat verebilirmisiz acaba bayrampaşada yerimiz kapı ölçülermiz 80*255Dışta dışa 100*270Eğer kendi kapımız olmassa yeni camsız sürgülü kapı fiyat ne çıkar acaba bilgi verirmisiz

Mert****
Mert****

Merhaba sürgülü kapı modelleri ve fiyatları için görüşmek istiyorum.

Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi

Sürgülü kapılarda; kapı modeli, sürgü tipi, montaj/teslim edilecek yer gibi değişkenler olduğundan dolayı iletişime geçerek fiyat almanız daha hızlı olacaktır.

Eylül****
Eylül****

Sürgülü kapı istiyorum

Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi

Ölçü belirtirseniz İstanbul içi montaj dahil fiyat verebiliriz. Ya da iletişime geçerek mekanizma, kapı türü vs bilgi vererek anlık fiyat alabilirsiniz.

Mehmet****
Mehmet****

Yerden kazanmak için standart bir kapıyı ortadan 2 ye bölerek sağa ve sola kayan yarım kapılar şeklinde bu sistemin uygulanması mümkün müdür?

Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi

Standart 80cm kanat için 40+40cm kanat olması gerek. Fakat sürgülü mekanizmalarda 40cm çok küçük ölçüdür. Açılır yönü sağa ya da sola yer var ise tek kanat olarak daha sağlam ve sağlıklı olur.

Ayhan****
Ayhan****

3metre en 250 boy surgülü kapı istiyorum

Müşteri Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi

Sayın Ayhan Günöz;

İletişime geçerek yerin durumu ile ilgili detaylı bilgi vererek net fiyat alabilirsiniz. 2 sabit 1 sürgülü, 2 açılır bir sürgülü vb gibi farklı şekiller uygulanabilir.

Funda****
Funda****

Rüstik sürgülü kapı fiyatı rica ediyorum.

Hülya****
Hülya****

Biri sabit ve dar diğeri sürgülü kapı yaptırmak istiyorum. Bahçe katını yukarı katlardan ayıracak. Aşağı yukarı 2 veya 2,5 metre genişliğinde bir alan. Alt ve üst raylı sistem olmalı. Tercihim amerikan kapıdır. Teşekkür ederim.

WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At