Laminat Kapı Nedir Ve Laminat Kapı Özellikleri

Laminat Kapı Nedir Ve Laminat Kapı Özellikleri
İçerik Başlıkları

Laminat Malzemesi ve Laminat Kapı

Postforming denilen otomatik tutkal püskürtme işlemiyle yapıştırılan, aşınmalara karşı arttırılmış dayanıklılık özelliği olan, antibakteriyel ve hijyenik olan ve geniş renk seçeneği bulunan bir malzemedir. Bir çok alanda kullanılıyor olması ve teknik şartnameye bağlı olarak da üretilmesiyle bilinir. Okul sıraları, masa tablaları, mutfak ve banyo tezgahları, soyunma dolapları, otel, hastane ve kamu binalarının kapıları ve daha bir çok alanda görmek mümkün.

Laminat 2 şekilde üretilir.

1- HPL
Yine postforming özelliğinde, 0.5mm ile 1.20mm kalınlıklarında ve farklı ebatlarda yüzeyler için üretilir. Farklı özelliklere sahip kağıtlara emprenye denilen işlemden sonra 160 derece sıcaklıkta 120-120kg/m² basınç ile 60-70 dakika preslenerek üretilir. Bu işlem, gözeneklerin tamamen kapanmasına ve bakteri oluşumunu engelleyerek antibakteriyel olmasını sağlar.

2-CPL
HPL sisteminde olduğu gibi postforming özelliğinde olan ve farklı olarak rulo halinde üretilen yüzeydir. Emprenye sistemi bittikten sonra çelik bantlar arasında 170 derece sıcaklıkta ve basınçta üretilmesiyle bilinir. 0,3mm ile 1mm kalınlıkları arasında üretilir. Rulo halinde üretilmesi kapı üretimi yapan firmaların fire vermeden daha verimli üretim yapmasını sağlar.

Bilgi
Postforming: Laminat malzemesini ısı transferi ile şekillendirerek otomatik makinelerde tutkal püstürtme işlemidir.
Emprenye: Yüksek basınç ile bazı kimyasal maddelerin, ahşabın tüm yüzeyine emdirilmesi demektir. Tüm gözenekler kapanır, su geçirgenliği ve bakteri oluşumu engellenmiş olur.

Bir sonraki makalemiz olan Otellerde Laminat Kapı Kullanımı başlıklı konuda otellerde laminat kapı kullanımı, laminat kapılar hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

6645 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler


Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
WhatsApp Hızlı Arama Mesaj At